Reis

van de

Held

Alle heldenverhalen zijn terug te leiden tot de zogenaamde monomythe, ontdekte Joseph Campbell. Hij noemde dit de Reis van de Held. In de films van vandaag zien we dat nog steeds terug. Ik gebruik dit gegeven om persoonlijk leiderschap met filmbeelden te stimuleren.

Ik geef de workshop De Reis van de Held en in deze workshop beleef je de 8 fasen die iedere held meemaakt. Deze fasen zijn beschreven in het boek "de held met de 1000 gezichten" van Joseph Campbell. In ieder heldenverhaal zijn deze fasen te herkennen. In de workshop worden ze aan de hand van filmbeelden duidelijk toegelicht. Deze fasen worden gebruikt als metafoor voor menselijke veranderingsprocessen. Doordat je in de workshop een start maakt met het schrijven van je eigen heldenverhaal, word je direct uitgenodigd om in beweging te komen. Tijdens de workshop word je al fysiek beproefd op weg naar je doel of je verlangen.

De workshop kan in 2 uur worden gegeven maar ook een uitgebreidere versie van een dag of dagdeel is ook mogelijk. 

Volg Marcel:

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon

Marcel Pennings, Trainer en Teamcoach

Hommelseweg 411

6821LK Arnhem

Marcel Pennings is lid van de ploeg van Beter Koersen en is een enthousiaste trainer en teamcoach die zich op zijn gemak voelt bij vraagstukken waarin samenwerken een grote rol speelt. Hij onderzoekt op positieve manier welke vorm van samenwerking al werkt en bouwt dat verder uit. Met zijn persoonlijke aanpak maakt Marcel zichtbaar wat gezien mag worden. Hij is afkomstig uit Arnhem, Gelderland, Nederland.

Marcel heeft zich gespecialiseerd in het coachen van vakinhoudelijke of technische teams. In zijn werk maakt hij graag gebruik van de kleurensystematiek van Insights Discovery.