top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMarcel Pennings

We leggen een optie op een kavel

Bijgewerkt op: 11 mei 2020

17 januari 2020

We hebben contact opgenomen met de door de gemeente ingehuurde makelaar om een optie op de grond te nemen. Kavel 3 is nog beschikbaar. Dus gaan we ons 27-tig jarige huwelijk vieren met een bezoek aan de Kilder. We passen de meters af van ons kavel. Het kavel is ca. 15 meter bij 27 meter (407 m2). Wat lijkt dit ontzettend groot. We fantaseren al over het verbouwen van eigen groente.

De regeling om grond in optie te houden die de gemeente Doesburg hiervoor treft is overigens aantrekkelijk. Je betaalt 1% van de koopsom om 6 maanden lang uit te zoeken of je hier een passende woning kan bouwen. Dan koop je de grond pas nadat door de gemeente de bouwvergunning is verleed.


Omdat er een installateur bezig is in de woning van Marion (huis op kavel 6) mogen we (op kousen voeten) even binnen kijken. Het verschil met een week geleden is goed zichtbaar. Dat bouwen gaat dus best snel! We genieten van het uitzicht van de bovenverdieping. Je kan hier ver van je af kijken omdat de woningen aan de achterzijde laag blijven.

Daarna maken we een wandeling in de omgeving en het valt op hoe snel we bij de IJssel zijn en we genieten van de ruimte en het uitzicht. Schepen op de IJssel, zon en mooie langgerekte wolken.


19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page