top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMarcel Pennings

We komen in de afwerkfase

Het gaat de laatste tijd met grote stappen voorwaarts. Soms ook weer stapjes terug maar daarover later meer. Inmiddels zijn de 20 zonnepanelen van 395 wattpiek geplaatst. Deze panelen moeten de hele energie productie voor het huis voor hun rekening nemen en de verwachting is dat dit gaat lukken.

Ook zijn alle dakplaten nu op het dak gelegd en het laatste stukje van de nok zit er inmiddels ook op. Het enige wat nu nog gedaan moet worden is het opnieuw plaatsen van de zonnewering van het Velux dakraam. Hier was namelijk de verkeerde voor besteld dus moest deze weer omgewisseld worden. Dat is dan ook het laatste deel dat op hoogte moet worden gedaan en dan kan de steiger weggehaald worden. Dat lijkt mij een mooi moment want dat is toch een beetje het uitpakken van een cadeautje.

Bij de deuren van het zogenaamde frans balkon aan de voorkant van het huis heb ik van CarlStahl een RVS-net gemaakt zodat je hier niet naar beneden kan vallen.

De betonnen vlindervloer is inmiddels ook gestort maar dat is een minder succesvol verhaal. Nadat de vloer gestort is ben ik natuurlijk eens gaan meten of het afschot naar het douche putje wel voldoende was. Conclusie: Nee! Het water loopt onvoldoende naar het putje toe. Dan heb je twee grofweg twee keuzes, de vloer verlagen en het doucheputje uithakken en opnieuw plaatsen of de vloer verhogen en weer afschot naar het putje maken. De optie hakken en slopen is ons sterk afgeraden omdat er nog allerlei leidingen van ondermeer de vloer verwarming onder het beton liggen. Als je die raakt ben je nog veel verder van huis. We zijn nu nog aan het uitzoeken hoe we een nette opgehoogde vloer kunnen maken.

Omdat de steigers er nog staan hebben we hier goed gebruik van kunnen maken door een uv bescherming op het Siberisch Larix aan te brengen. Het hout krijgt daardoor ook een mooie iets donkere kleur die prachtig past bij de kozijnen. Natuurlijk is het ook leuk om zelf mee te helpen bij de bouw.

Op dit moment zijn de interieurbouwers hard aan het werk om de binnenkant helemaal af te werken. Alle naden zijn eerst goed afgeplakt met luchtdichte tape en daarna zijn er vuren platen overheen gezet. Een erg precies klusje. Volgende week komt de keuken erin en de planning zegt nog steeds dat we er voor de bouwvak vakantie in kunnen trekken.


82 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page