top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMarcel Pennings

We blazen het huis op!

We willen natuurlijk een heel energiezuinig huis. Daarom hebben we een test uit laten voeren door de Energieke club. Ze plaatsen een grote ventilator in de voordeur en blazen dan het hele huis op. Dan kan je vervolgens meten hoeveel lucht er ontsnapt.

Om de woning zo energiezuinig mogelijk te maken wil je natuurlijk niet dat er ongecontroleerde luchtstromen het huis in en uit kunnen. Om de luchtstromen in beeld te brengen pomp je het huis op of trek je het vaccuum.

Alle openingen in het huis moeten dan wel dichtgemaakt worden met tape of met een afdichtingsballon.

Met de hittecamera kan je vervolgens zien waar de lucht de woning inkomt. De uitkomst van deze meting, tijdens de bouw, is dat alle openingen opgeteld een gat van 10 bij 10 cm zijn. Dat is zeker niet slecht maar de naden van alle panelen moeten nog getapet worden dus dan wordt het nog beter. Wat we met de hittecamera ook ontdekten dat er op twee plekken de isolatie niet goed in de wand is gespoten. Nu we nog in de bouwfase zitten kan dit gelukkig nog hersteld worden.

Ondertussen is Olaf ook al druk bezig met de schuur. De schuur wordt een soort kleine kopie van het huis. Dezelfde planken die op het huis komen schroeven we ook op de schuur.

59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page