Zoeken
  • Marcel Pennings

Vloerisolatie? Ik zou het niet doen!!


Het ontwerpen van je je huis is een enorme puzzel waarvan niet zeker is of je alle puzzelstukjes inmiddels hebt verzamelt. Vandaag weer video overleg met Leen Bogerd, Architect van Woon pioniers, Erik van Doorn, installatie-ontwerper van Studio Eco en Ron Stet, de energiedeskundige. De grote uitdaging van moderne woningen is niet zo zo zeer het verwarmen maar hoe zorg je voor een min of meer constant binnenklimaat in een steeds warmer wordende wereld? We hebben al het ontwerp aangepast door een veranda rond de woning te maken die zorgt voor flink wat schaduw in de zomermaanden. In de winter kan de zon er dan onderdoor schijnen waardoor de woning passief verwarmt word.

Ik dacht dat ik het huis goed moest laten isoleren maar nu komen de deskundigen met het advies om geen vloerisolatie aan te brengen om zodoende gebruik te maken van "warmte/koelte" die al in de aarde zit. Dat is een beetje het effect dat we wel kennen van kastelen en kerken die we op een warme dag tijdens vakantie bezoeken. Daar kan het dan aangenaam koel zijn terwijl buiten de mussen van het dak vallen. We laten dit concept nu doorrekenen maar het klinkt na aanvankelijke twijfel toch wel goed. We hebben nu ook een voorlopige planning waarbij het er naar uitziet dat we in januari daadwerkelijk gaan bouwen.

Zo komen we stapje voor stapje dichterbij het uiteindelijk ontwerp.

17 keer bekeken

Volg Marcel:

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon

Marcel Pennings, Trainer en Teamcoach

Hommelseweg 411

6821LK Arnhem

Marcel Pennings is lid van de ploeg van Beter Koersen en is een enthousiaste trainer en teamcoach die zich op zijn gemak voelt bij vraagstukken waarin samenwerken een grote rol speelt. Hij onderzoekt op positieve manier welke vorm van samenwerking al werkt en bouwt dat verder uit. Met zijn persoonlijke aanpak maakt Marcel zichtbaar wat gezien mag worden. Hij is afkomstig uit Arnhem, Gelderland, Nederland.

Marcel heeft zich gespecialiseerd in het coachen van vakinhoudelijke of technische teams. In zijn werk maakt hij graag gebruik van de kleurensystematiek van Insights Discovery.