Zoeken
  • Marcel Pennings

U heeft een strijkijzer woning! Huh?

We

hebben ondertussen al weer een aantal stappen gezet. Belangrijk bij een eco woning is natuurlijk de energiehuishouding. Hoe zorg je voor een prettig klimaat in zomer en winter. Hiervoor hebben we samen met onze architect een deskundige op het gebied van energie ingezet. Hij heeft onze woning in een model gezet en zijn conclusie was: U heeft een strijkijzer woning! Huh...verklaar u nader? Het huis is zo goed geïsoleerd dat bij 10 graden vorst het hele huis met een strijkijzer van 2 kw verwarmt kan worden.

Oké dus het verwarmen is geen probleem. De gehele achtergevel is van glas dus zal door de intredende zon het huis ook makkelijk opwarmen waardoor er erg weinig "gestookt" hoeft te worden. Maar hoe zit het met zomer, kunnen we het huis ook nog een beetje koel houden? Daarvoor zal er wel het een en ander aan zonnewering gedaan moeten worden. We zijn nu samen met de architect tot de volgende oplossing gekomen die goed werkt in de zomer (want veel schaduw) en zon doorlaat in de winter (want door de lage zonnestand kan die wel het huis binnen schijnen). Op het plaatje zie je de uitbouw aan de achterkant en de schaduw die dit geeft op de langste dag om 13:00 uur. Dit gaan we voorleggen en door laten rekenen.

33 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Volg Marcel:

  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon

Marcel Pennings, Trainer en Teamcoach

Hommelseweg 411

6821LK Arnhem

Marcel Pennings is lid van de ploeg van Beter Koersen en is een enthousiaste trainer en teamcoach die zich op zijn gemak voelt bij vraagstukken waarin samenwerken een grote rol speelt. Hij onderzoekt op positieve manier welke vorm van samenwerking al werkt en bouwt dat verder uit. Met zijn persoonlijke aanpak maakt Marcel zichtbaar wat gezien mag worden. Hij is afkomstig uit Arnhem, Gelderland, Nederland.

Marcel heeft zich gespecialiseerd in het coachen van vakinhoudelijke of technische teams. In zijn werk maakt hij graag gebruik van de kleurensystematiek van Insights Discovery.