top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMarcel Pennings

De binnenkant krijgt vorm

Ook al is de buitenkant nog niet klaar het huis is min of meer wind en waterdicht. Er ontbreken nog wat ramen maar met behulp van wat plastic kan het installatiebedrijf toch aan de slag. Ze werken daarbij gelijk op met onze interieurbouwer. Je moet natuurlijk wel eerst een wand hebben voor je er een stopcontact op kunt aanbrengen.

De u-vormige keuken krijgt al vorm. Voor het raam komt de gootsteen. Tegen de grijze vlakken komt straks de kookplaat en de koelkast te staan. Achter deze wand ligt straks onze slaapkamer.


Hier komt de binnenunit van de warmteluchtpomp te staan die straks het huis moet gaan verwarmen of koelen. Deze unit levert ook het warme water.

De trotse toekomstige bewoner kijkt tevreden toe. Op de achtergrond zie je al een eerste stukje van de houten wandbekleding die straks in het hele huis terug gaat komen.

De mannen van het installatiebedrijf hebben nog best veel vragen. De uitgebreide checklist blijft straks in ons huis voor altijd aanwezig. Doet mij denken aan mijn klussende oom Gerrit die schreef altijd zijn naam op de muur die hij vervolgens aftimmerde. Bescheiden als hij was zag je dat alleen als je de boel weer ging slopen....


Ook de meterkast waar de ventilatie unit in komt te hangen begint vorm te krijgen. Die afzuiging slaat straks alleen aan als het CO2 of het vochtgehalte te hoog is in de woning. Binnenkort gaan we ook de zogenaamde blowerdoortest doen. Dan zetten we het huis onder druk of zuigen het vacuüm en gaan dan kijken waar er nog lucht ontsnapt. Door alle luchtlekken te dichten maken we het huis nog energiezuiniger.

55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page